Robotica

Robots nemen een steeds grotere plaats in de wereld in. Ze nemen taken van ons over en maken ons dagelijks leven makkelijker. Kennis over robots en het besturen daarvan wordt daarmee steeds belangrijker. We willen controle hebben over deze complexe apparaten en ze zelf opdrachten geven.

Al sinds de oprichting van De Bonte Bouwplaats in 2012 geeft Ellen diverse workshops,  cursussen en andere activiteiten met LEGO robots. Ondertussen is STEM onderwijs (Science, Technology, Engineering en Mathematics) steeds belangrijker geworden voor onze kinderen. Leren programmeren met een LEGO robot heeft veel voordelen. Je leert gestructureerd werken, problemen oplossen en samenwerken. Omdat de robots direct feedback geven is deze manier van (haast ongemerkt) leren een groot succes.

Verschillende LEGO robots

Door de jaren zijn er door het bedrijf LEGO al verschillende robotsystemen uitgebracht. De meest actuele staan hieronder opgesomd.

Aankomende activiteiten

Update 15 december: Vanaf heden tot in ieder geval 19 januari 2021 zijn wij gesloten voor  kinderfeestjes en vakantieactiviteiten. Wat wel mag is een set huren en afhalen voor de kerstvakantie. Heb je al ingeschreven en betaald? Dan krijg je zsm je geld teruggestort!