Over ons

Ellen | De meeste activiteiten van de Bonte Bouwplaats worden bedacht en begeleid door eigenaar Ellen Pennings. Zij is helemaal gek van LEGO én robots. Ze organiseert LEGO feestjes voor alle gelegenheden, maar ook workshops voor bijvoorbeeld scholen, naschoolse opvang of andere groepen, en cursussen waar je je als individu voor kan inschrijven. Dit alles doet ze sinds 2012 in haar eigen bouwplaats met ruim anderhalf miljoen LEGO blokjes of op locatie.

Ellen is moeder van een dochter en LEGO fan van het eerste uur. Samen met haar dochter bedacht zij jarenlang de meest fantastische creaties. Om vervolgens LEGO mevrouw te worden in haar eigen Bouwplaats. In eerste instantie aan huis, nu al weer sinds april 2019 in onze eigen ruime en vrolijke locatie in het centrum van Delft.

Haar passie ligt in het bouwen van gebouwen. Maar ook alledaagse dingen ontkomen niet aan haar bouwdrift. Ze kan erg genieten van het bedenken van activiteiten voor bijvoorbeeld een kinderfeestje op maat, of een LEGO manier om een concept aan kinderen uit te leggen.

Als ondernemer is ze nu al weer aardig wat jaren actief, daarvoor heeft ze o.a. 10 jaar als ICT-er gewerkt. Ook was zij jaren als jurylid bij de First LEGO League in Delft actief. Als lid van de technische jury beoordeelde zij de technische kwaliteiten van de teams.

Het Team | Onze activiteiten worden door steeds meer kinderen, volwassenen en organisaties gewaardeerd. Daarom krijgt ze hulp van een wisselende groep mensen. Mocht je geïnteresseerd zijn neem dan gerust contact op met Ellen.

 

Selma | De activiteiten en feestjes worden regelmatig begeleid door Selma Strijbis. Ze is al van kinds af aan creatief bezig met allerlei materialen. LEGO is hier een uitingsvorm van.

Selma is moeder van twee jonge dochters die eindelijk de lego leeftijd bereiken, thuis komen de steentjes dan ook regelmatig tevoorschijn.

Na jarenlang in de techniek gewerkt te hebben heeft ze in 2023 de stap genomen het kantoorleven achter te laten en haar technische inzichten op LEGO los te laten. Ze vind het mooi om samen met kinderen bouwwerken maken en te zien hoe zij hun fantasie hiervoor gebruiken.

Selma

Mireille | Werken met kinderen zit bij Mireille Marivoet al van jongs af aan in het bloed. Eerst als begeleider op speelpleinen en op kampen, als jeugdtrainster, in de jeugdbeweging, later als juf en verantwoordelijke van een buitenschoolse kinderopvang, en in de vrije tijd als vrijwilligster op school.
Én natuurlijk als moeder van twee actieve kinderen. Met twee kinderen in huis groeide de LEGO collectie gestaag aan. Een creatieve dochter en een fantasierijke zoon zorgden voor de meest fantastische bouwwerken, waar mama Mireille gaandeweg steeds jaloerser op werd… Tijd voor een eigen LEGO collectie, die met heel veel plezier en enthousiasme ter beschikking wordt gesteld van heel bouwgraag Vlaanderen. Want wat is er nu leuker dan spelen en bouwen mét kinderen (en volwassenen) met het léukste speelgoed van de wereld?
Mireille is verantwoordelijk voor de Bonte Bouwplaats in de buurt van Mechelen. Ze werkt de workshops en feestjes uit en zorgt voor nieuwe ideeën, inspiratie en toffe activiteiten, én natuurlijk ook voor een superleuke LEGO collectie. Zij zorgt er voor dat elk feest en iedere workshop een onvergetelijke ervaring wordt.