Doe jij mee met LEGO Masters?

Gepubliceerd op 8 juli 2020 om 23:23

Ellen, doe jij volgend jaar ook mee met LEGO Masters? Dat was de afgelopen tijd de meest gestelde vraag aan mij.

Zelfs de klassiekers 'Heb je alles zelf gebouwd?' (spoiler alert: nee, met heel veel kinderen samen) en 'Jij bent zeker heel rijk?' (ehm, nou ik ben vooral LEGO rijk) werden minder gevraagd.

Natuurlijk heb ik er over nagedacht, meedoen met het programma. En er zijn ook een aantal voor de hand liggende teammaten. Toevallig allemaal dames: Vanessa, mijn Delftse teammaatje, Mireille van de Bonte Bouwplaats in België of Milja van het Bouwlab uit Enschede. Dat wordt natuurlijk een dolle boel, 2 LEGO mevrouwen bij elkaar.

 

Toen ik in 2012 de Bonte Bouwplaats was gestart met Jet was het mijn grootste droom om iedere dag zelf bouwwerken te maken. Dat bouwen had ik daarvoor natuurlijk al heel vaak gedaan met mijn dochter. De werkelijkheid bleek een stuk weerbarstiger. Ik was vooral bezig met de kinderen, met LEGO afbreken in plaats van bouwen, én mocht allerlei nieuwe activiteiten bedenken. Daarnaast heb je als ondernemer natuurlijk altijd te maken met administratie, marketing, ICT etc. En als controlfreak wilde ik graag alles zelf doen. Het bouwen bleef beperkt tot die hele mooie grote sets eerst zelf bouwen.

 

Door de jaren heen is wel het een en ander veranderd. Bedrijfsprocessen zijn geoptimaliseerd, er zijn meer mensen betrokken bij de activiteiten, er worden minder sets gebouwd en meer vrij werk gemaakt. Langzaam maar zeker kwam ik er ook achter dat ik het toch wel erg leuk vind om met kinderen én volwassenen bezig te zijn. Iedereen een prettige plek én aandacht bieden is een van de belangrijke randvoorwaarden. En daar zijn we, gezien alle reacties, wel goed in geslaagd. Maar de LEGO blokjes, en de activiteiten die je daarmee kunt doen, blijven centraal staan. En na zoveel jaar blijf ik mijn werk het leukste werk op de hele wereld vinden.

 

En hoe gaaf het mij ook lijkt om mee te doen met zo'n programma. Het is tegelijkertijd ook doodeng om op televisie te komen. En alle kritiek te ontvangen. Want heb ik eigenlijk wel genoeg bouwtalent? Kom ik sympathiek over in stresssituaties. En tijdens de lockdown heb ik ervaren dat ik de kinderen in die 5 weken vreselijk mis. Vijf weken vakantie in een jaar opnemen, dat heb ik sinds 2012 niet meer gedaan, laat staan vijf weken achter elkaar.

 

Maar wie weet belt de redactie wel op... 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.