Robotica

Robots nemen een steeds grotere plaats in de wereld in. Ze nemen taken van ons over en maken ons dagelijks leven makkelijker. Kennis over robots en het besturen daarvan wordt daarmee steeds belangrijker. We willen controle hebben over deze complexe apparaten en ze zelf opdrachten geven.

Al sinds de oprichting van De Bonte Bouwplaats in 2012 geeft Ellen diverse workshops,  cursussen en andere activiteiten met LEGO robots. Ondertussen is STEM onderwijs (Science, Technology, Engineering en Mathematics) steeds belangrijker geworden voor onze kinderen. Leren programmeren met een LEGO robot heeft veel voordelen. Je leert gestructureerd werken, problemen oplossen en samenwerken. Omdat de robots direct feedback geven is deze manier van (haast ongemerkt) leren een groot succes.

Verschillende LEGO robots

Door de jaren zijn er door het bedrijf LEGO al verschillende robotsystemen uitgebracht. De meest actuele staan hieronder opgesomd.

LEGO Mindstorms Robot Inventor

Deze nieuwste Robot van LEGO is gebaseerd op de LEGO Spike Prime van LEGO Education, en is vanaf augustus 2020 te koop. Via de bijbehorende app zijn van een aantal standaard robots de bouwbeschrijving toegevoegd. De app dient ook om de robot te programmeren.

Lees meer »

LEGO Spike Prime

De Spike Prime is de nieuwste Mindstorms robot in vrolijke kleuren. Hiermee is de robot toegankelijker voor meiden en jongere kinderen dan de Ev3 doelgroep.

Lees meer »

LEGO WeDo

Voor jongens én meiden van 6 tot 8 heeft LEGO een methode waarbij je zelfstandig een kleine robot bouwt: LEGO WeDo.

Lees meer »

Aankomende activiteiten