Monumenten bouwen op 11 en 12 september

Gepubliceerd op 2 september 2021 om 11:52

Monumentenweekend 11 en 12 september | Gratis LEGO workshops in het Vakwerkhuis.

 

Dit jaar starten we met wat minder feestjes dan gewend. In het weekend van 11 en 12 september kun je ons vinden in het Vakwerkhuis. Dit monument, ooit een vervallen ketelhuis van de TU, is in de afgelopen jaren opgeknapt tot bedrijfspand waar je ook een lekker kopje koffie en een broodje kunt eten en drinken.

 

Het pand is echt een bezoekje waard! En die gelegenheid is er in het weekend van 11 en 12 september bij een van de rondleidingen. Ondertussen hopen wij heel veel kinderen tussen de 8 en 12 jaar te vermaken met onze “Delft door de eeuwen heen” workshop. We gaan allerlei monumenten bouwen van de grote bergen LEGO blokjes die we meenemen. Er zijn 4 workshops verdeeld over het weekend en deelname is gratis.

Weet jij wanneer die mooie oude gebouwen in Delft zoals de Oostpoort, Molen de Roos en het Prinsenhof zijn ontstaan? In deze LEGO bouwactiviteit van de Bonte Bouwplaats kom je daar tijdens het bouwen meer van te weten. In Delft hebben we namelijk wel 1500 monumenten.
Wat gaan we doen? We bouwen in groepjes met LEGO de geschiedenis van Delft na. Van de eerste huisjes aan de Delf, tot de Oude Jan, Het Steen en het Armamentarium.

Het bouwen doen we in het Vakwerkhuis, een monument dat de afgelopen jaren flink is verbouwd. De Bonte Bouwplaats neemt meer dan genoeg LEGO mee om een groot stuk binnenstad te bouwen. Vanessa en Ellen heten je van harte welkom!

Er zijn 4 workshops die ieder 2 uur duren: 
Zaterdag
11:00 tot 13:00 
14:00 tot 16:00 
Zondag
11:00 tot 13:00 
14:00 tot 16:00 

Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
Max 2 kinderen per aanmelding, voeg voor het tweede kind nog een keer het product toe.
Deelname is gratis!
Na toelating ontvangt u een link met meer informatie over de Delftse monumenten, zodat de kinderen zich alvast een beetje kunnen inleven.

Tip: bij deze activiteit kunnen de ouders niet meedoen. Van het eindresultaat worden foto’s en een filmpje gemaakt als herinnering. 
Er is wél tijdens de workshop een rondleiding in het Vakwerkhuis, én het Vakwerkcafé is open voor koffie en lunch.
Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Goedemiddag Online Solutions!